tisdag 6 november 2007

Semlor 14 st


100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 tsk kardemumma
1 dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
ca 10 dl mjöl

Fyllning :
Mandelmassa
Brödinkråm
Mjölk/grädde

Smält smöret, häll i mjölken. Värm till fingerljummet. Smula jästen i bunken och häll i degvätskan. Tillsätt salt, socker, ägg, kardemumma och mjöl och hjorthornssalt.

Jäs 30 min.

Baka ut till 14 släta runda bullar. Jäs 30 min till. Pensla med ägg.

Grädda mitt i ugnen 225 grader.

Gör fyllningen av brödinkråm blandat med mandelmassa och mjölk eller grädde till en fin smet. Klicka i hålen. Spritsa grädde, lägg på locken och pudra med florsocker.

Inga kommentarer: