400 g torskfilé, sej eller hoki
300 g laxfilé
½ purjolök
½ gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
(1½ tsk salt)
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2½ dl torrt vitt vin
1½ fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 pkt á 0,5 g saffran
300 g räkor med skal
1 burk á 150 g musslor
1½ tsk tomatpuré
Gör så här
Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.Skala räkorna. Tillsätt dem och de avrunna musslorna. Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonnäs och ett varmt bröd. Alternativt kokt ris.
300 g laxfilé
½ purjolök
½ gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
(1½ tsk salt)
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2½ dl torrt vitt vin
1½ fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 pkt á 0,5 g saffran
300 g räkor med skal
1 burk á 150 g musslor
1½ tsk tomatpuré
Gör så här
Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.Skala räkorna. Tillsätt dem och de avrunna musslorna. Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonnäs och ett varmt bröd. Alternativt kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar